Autentificare:

Viața mea cu smartphone și fără

Ia telefonul  în mână și închide-l. Simți acest sentiment de pustietate, anxietate, și  privare de ceva important? Ai senzație de abandon? 

Eu știu foarte multe despre acest lucru, am fost și eu un dependent de telefon mobil. Într-o zi, după o plimbare, am găsit în el niște fotografii uimitoare cu apus de soare. Dar, cu toate acestea, nu-mi amintesc cum le făcusem! Asta este, am fost atât de preocupat ca să surprind frumusețea, încâț n-am petrecut nici un minut contemplând această liniște și splendoare.

La un moment dat, mi-am dat seama că am nevoie să schimb ceva.

Cum comunicăm noi acum?

Ai observat vreodată cât este de complicat să te concentrezi asupra unei conversații la vreo întâlnire, chiar și cu oameni interesanți și importanți? “Oare câte mesaje am primit? Trebuie să verific! Mi-au răspuns deja în chat?”

Vreau! Chiar acum!

Trăim în vremuri interesante. Acele lucruri, care recent necesitau un efort considerabil, azi pot fi rezolvate doar cu un teefon.

Tot de ce avem nevoie - un smartphone și una dintre miile de programe utile. Nici un efort, nici o mișcare.

Dispute și părerea proprie

Cândva, puteam să dezbatem o temă timp de doua ore. Câte cratere există pe partea îndepărtată a Lunii, câte procesoare sunt în tranzistor? Astăzi, aveți un smartphone, întrebați de Google, și – bingo! – Disputa încetează.

Desigur, răspunsurile și informațiile precise sunt importante. Dar, în discutarea unor realități semnificative, nu contează doar rezultatul, dar și procesul de învățare cum să-ți exprimi gândurile , să-ți aperi punctul de vedere, să căuți dovezi pentru a respinge argumentele interlocutorului. Uită de : “Google spune că…” Punct.

La locul de muncă non-stop...

Părinții noștri știu cum e să ai un program de muncă stabil și ce e timpului liber.

Acum putem fi disponibili în orice moment, și oricine ne poate deranja. "Sarcină urgentă ... O idee superbă ... Doar gândește-te la ea, oricum te odihnești" – ați avut situații similare? Astăzi, hotarele dintre muncă și timpul personal dispar. 

M-am plictisit. Distrați-mă.

Divertismentul care se află chiar în buzunarul tău, este produsul umanității acumulat timp de sute de ani, și care poate juca o glumă crudă cu noi în orice moment. Și dacă pentru un motiv sau altul, gadget-ul electronic nu este disponibil, atunci imediat apare un sentiment de plictiseală.

Și ce putem face acum?

Cel mai important lucru - să realizezi că problema există, și ea nu este una simplă.

În primul rând, am început să mă întreb cum, de ce, și când folosesc smartphone-ul meu. Am fost foarte atent pentru a selecta doar acele cazuri în care făra el ar fi fost imposibil. 

 

Înlăturarea

 

Păstrați-l în pantaloni.

Aceasta este o regulă foarte importantă, de la care puteți începe. Încercați să păstrați telefonul  mereu în aceleași locuri - în buzunar sau în geantă.

Creierul – prioritar, smartphone-ul - după

Încerci să-ți amintești cine cântă această melodie populară? Calculezi cât costă un anumit produs la reducere? Poate ar fi cazul să utilizezi mai întâi creierul, dar să nu apelezi deodată la asistentul electronic.

Șterge și ascunde

Pe telefonul meu au fost instalate sute de programe. Când am început să șterg din memorie unele din ele, s-a dovedit că programe de care am avut cu adevărat nevoie, au ramas foarte puține.

Fără notificări

Cu excepția cazului în care soția ta naște, sau  aștepți o scrisoare de primire a Premiului Nobel. În celelate, poți dezactiva toate notificările.

Mergi mai mult pe jos

Nu chema un taxi, livrare de alimente și altele, în cazul în care pentru a obține un rezultat trebuie să mergi mai puțin de un kilometru.

Cumpără un ceas de mână

Mă gândesc că de multe ori apelez la telefon pentru a verifica ora. Deseori puteam observa pictograma unui nou mesaj, și îl verificam în grabă.

Fără telefoane în baie și dormitor! 

Vă dorim succes în procesul de detoxifiere de telefoanele mobile!

 

 

via: «Psychology-General»

comments powered by Disqus