Autentificare:

Supă cremă de dovleac

Ingrediente:

* 4 litri de bullion de pui

* 500-600 de grame de dovleac

* 2 căţei de usturoi

* 2 cepe

* 200 de grame de crenvuşte de pui sau de curcan 

* o jumătate de linguriţă de piper roşu

* o linguriţă de ierburi de Provence

* o bucăţică mică de ardei Chili

* frişcă de 10% - 100-150 ml

* 3 linguri de orez

* sare după gust pentru bulion

* ulei de măsline (rafinat) pentru prăjire

Mod de preparare:

1. Dovleacul curăţat de mijloc şi coajă, se taie cuburi și se adaugă la supă împreună cu un căţel de usturoi.

2. Fierbeţi supa la foc mic până când se înmoaie dovleacul. Într-o tigaie se prăjeşte ceapa tăiată mărunt și mezelurile feliate.

3. Într-o cratiță separată, gătiţi orezul la foc mic (aproximativ 15 min).

4. Din dovleacul şi usturoiul fiert se face piureu (în blender). Acesta, împreună cu orezul, ceapa  şi crenvuştele prăjite se toarnă înapoi la supă.

5. Adăugați toate condimentele, şi  fierbeţi supa timp de 10 minute. La sfârșit se toarnă frişca. 

6. Se serveşte cu pesmeţi de usturoi (pâine se taie cuburi, şi se usucă într-o tigaie cu un căţel de usturoi zdrobit).

comments powered by Disqus