Autentificare:

Sanus Per Aquam: adevărul despre procedurile SPA

Saloanele moderne de Spa s-au transformat în adevărate centre unde vă puteți relaxa, să dispuneţi de o gamă variată de proceduri cosmetologice, și să încercaţi terapii alternative.

Originea cuvântului «SPA» datează din epoca romană. În acea perioadă, soldații legionari, obosiţi după războaiele istovitoare, mergeau la băile publice sau termale pentru a se relaxa, şi pentru a-şi trata plăgile. Încă de pe atunci, izvoarele termale erau considerate cel mai eficient tratament. Soldaţii construiau băi în jurul surselor naturale de apă, iar procedurile pe care le practicau, au fost denumite  Sanus Per Aquam - "Sănătate prin apă". De-aici a şi apărut abrevierea de SPA.

Potrivit unei altei teorii, originea cuvântului se datorează orașului belgian Spa, care şi-a atins apogeul de dezvoltare în secolul al XIV-lea. El a fost cunoscut în același context - aici se găseau o mulțime de izvoare termale cu proprieăţi curative. În orice caz, termenul “SPA”  îşi are originea de la apele vindecătoare. 

Un salon modern de SPA, utilizează ape termale și derivatele lor. Tratamentele şi procedurile de astăzi pot fi atât umede, cât și uscate. Acestea includ: talasoterapie, meditaţie, yoga, ayurveda, dans în apă, masajul suedez, shiatsu japonez, masajul thailandez, tratamente faciale, acupunctura, peeling cu sare de la Marea Moartă, împachetări cu nămol, aromaterapie, reflexoterapie, microdermabraziune, reiki, hipnoterapie, Tai Chi și multe altele.

Încearcă procedurile SPA în:

  

 

 

comments powered by Disqus