Autentificare:

Quiche cu pui și spanac

Ingrediente:

Aluat de foietaj fără drojdie - 300 g

Piept de pui - 2 buc

Spanac - 200 g

Ardei dulce roșu - 1 buc.

Ouă - 2 buc.

Frișcă 23% - 200 ml.

Faină – pentru rularea aluatului

Ulei de floarea soarelui - 1 lingură

Orice cașcaval - 100 g

Verdețuri de Provence - 2 lingurițe

Ardei iute roșu - 0,5 linguriță

Sare - după gust

Mod de preparare:

1. Se dezgheață aluatul foietaj, faceți o gogoașă și lăsați-o sub folie timp de 20 minute. Întindeți aluatul în forma de cerc cu un diametru mai mare decât forma de copt. Puneți aluatul pe formă, ridicându-l pe marginea ei (aproximativ 3 cm). Înțepați aluatul cu o furculiță că să nu se formeze bule.

2. Puneți tava în cuptor la 200 de grade timp de 10 minute. Aluatul trebuie să fie semi copt. În acest timp, tăiați pieptul de pui și prăjiți-l în tigaie.

3. Sărați, și adăugați condimente.

4. Taiați ardeiul dulce fâșii.

5. Dezghetați sau spălați spanacul, și divizați frunzele.

6. Când se va coace aluatul, puneți peste el pieptul de pui și ardeiul dulce, după care spanacul.

7. Bateți ouăle, și amestecați-le cu frișcă și sare. Turnați atent quiche-ul peste aluat și celelalte ingrediente.

8. Coaceți în cuptor la 190 de grade timp de 30-40 de minute. La final se presară cu cașcaval ras și se ține în cuptor, atâta timp cât acesta se va topi. Quiche-ul este deosebit de gustos doar după 2 ore.

 Înainte ca să-l serviți, vă recomandăm să-l încălziți în microundă sau rolă. 

 

Rețetă - yudik_v

comments powered by Disqus