Autentificare:

Prajitură cu cremă de brânză și mure

*Mure 200g (puteţi folosi şi alte fructe de pădure)

*Brânză de vacă 320 g

*Făină de grâu 210 g

*Unt 150g

*Ouă 2 buc

*Zahăr 100 g

*Zahăr vanilat 10 g

*Alune 100g

*Sodă 1 linguriță

*Suc de lămâie 1 lingură

 

1. Pentru aluat: se amestecă făina cu untul, se adaugă sodă și sucul de lămâie. Un sfert din aluat se pune în congelator, iar cealaltă bucată se intinde, apoi se pune într-o formă invelită cu hârtie de copt. Aluatul se străpunge cu o furculiță.

2. Pentru prepararea cremei de brânză: se bat ouăle cu zahărul până devine o cremă, se adaugă brânză, şi se amestecă din nou. Umplutura de brânză se unge pe aluat, după care, deasupra, se presară fructele de pădure.

3. Alunele se taie într-un miez mare. 

4. Se scoate aluatul din congelator şi se amestecă cu alunele tăiate. În amestecul obţinut se adaugă mure. Acoperiţi forma cu o folie, şi puneţi-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 min. Îndepărtați folia și coaceţi încă 10 minute.

comments powered by Disqus