Autentificare:

Păstrav cu sos de usturoi și cartofi copți

Ingrediente:

Cartofi - 6 bucăți;

Smântână - 250 ml;

Usturoi - 2 catei;

* Făină - opțional;

* Morcov - 1 buc;

* Ceapă - 1 buc;

* Păstrăv - 4 felii;

* Unt - opțional;

* Ulei vegetal - opțional;

Condimente - după gust;

Mod de preparare:

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire în rolă: 40-45 de minute

Cantitatea: 4 porții

1. Se topește untul într-o tigaie. Apoi, prăjiți câteva minute în ea usturoiul tocat.

2. Adăugațiolingură defăină șiprajiți-opuțin.

3. Turnați smântâna și amestecați foarte bine.

4. Cândsosulse îngroașă, adaugățipuțină apă fiartă șicondimente: sare, frunzededafin șipiper. Amestecați. Lăsați sosul să fiarbă, după care scoateți-l de pe foc și acoperiți tigaia cu un capac.

5. Prăjiți morcovul ras prin răzătoare împreună cu ceapa.

6. Taiați cartofii în felii de grosime medie. Aranjați feliile pe tava de copt, și adăugați sare, piper și un pic de ulei vegetal.

7. Feliile de păstrav se pun peste feliile de cartofi.

8. Deasupra peștelui - morcov și ceapă.

9. Turnați sosul de usturoi.

10. Coaceți peștele timp de 40-45 minute la 180C.

Poftă bună! 

Rețetă: Julia Shnaydt

comments powered by Disqus