Autentificare:

De ce în timpul unei certe bărbații sunt tăcuți, iar femeile strigă?

Psihologul american John Gotman a dedus din cercetările sale că, bărbații sunt mai vulnerabili emoțional, și se află mai mult timp în starea de suspans.

Deci, la începutul certurilor la bărbați accelerează dramatic ritmul cardiac și crește tensiunea arterială. Cu toate acestea, într-o astfel de stare ei se află o perioadă mai îndelungată decât femeile. Prin urmare, bărbații suferă mai des de atacurile de cord, deoarece mecanismele din interior nu rezistă. În timpul „discuțiilor serioase”  inima unui bărbat începe să se zbată cu 20-30 de bătăi mai mult de normă. Schimbările în organism apar extrem de rapid, după care le este mai dificil să-și revină.

La femei, în cele mai multe cazuri, pulsul nu se schimbă deloc, ceea ce sugerează că le este mult mai confortabil să-și exprime nemulțumirile și că, în discuțiile despre probleme, se simt în largul său. Daca o femeie este tăcuta și nu-și exprimă nemulțumirile, atunci acestea se pot dezvolta într-o depresie prelungită și chiar boli, precum ar fi ulcerul gastric sau colita. Femeilor nu le este recomandat ca să-și acumuleze emoțiile negative, și pentru a se izbăvi de tensiune, ele trebuie să vorbească deschis despre supărările sale.

În schimb, bărbații preferă să păstreze tăcerea, pentru ca să nu-și expună inima și creierul la excesul de stres. În multe cazuri, ei subconștient procedează astfel. Pe lângă acest fapt, bărbații nu sunt la fel de răzbunători ca femeile, de-aceea le este mai ușor să uite despre probleme, decât să provoace un conflict mai aspru.

Psihologii recomandă cuplurilor ca acestea să nu rămâna tăcute, ci să vorbească deschis despre problemele care le deranjează. Doar așa se pot rezolva divergențele. Cele menționate trebuie realizate cu grijă, făra utilizarea replicilor negative și a pronumelui "tu" , înlocuindu-l cu cuvinte impersonale.

comments powered by Disqus