Autentificare:

Cum să alegi cizme de cauciuc

Foto: liveinternet

Iată cum trebuie să arate acest tip de încălțăminte: 

1.Să nu fie strâmtă. După cum se știe, cauciucul nu poate cuprinde glezna în întregime, iar din această cauză, trebuie să măsurați cizmele cu șosete sau, cel mai bine, cu ciorapi de lână. De fapt, dacă purtați cizme de cauciuc, este necesar să protejați pielea picioarelor.

2.Căptușită. Dacă încălțămintea este de o calitate bună, atunci suprafața robustă a cauciucului cu siguranță va fi căptușită cu materiale naturale (în partea interioară), protejând astfel piciorul de contactul direct cu cauciucul. Perechea perfectă mai este înzestrată cu niște pâslișoare din lână (pentru timp rece).

3.Nu este lunecoasă. Cea mai bună opțiune - talpă suficient de groasă, dar flexibilă. Dacă veți mai procura și niște branțuri ortopedice, atunci picioarele vă vor spune un sincer mulțumesc.

Dauna cizmelor de cauciuc

Indiferent  de materialul din care sunt confecționate cizmele, cel mai important lucru rămâne același: orice plastic nu este prietenos. Da, el nu permite apei să ude picioarele, și asta e un lucru foarte bun, dar, nici nu evaporă umezeala care se acumulează  în interior (când transpiră picioarele). Nici aerul nu poate pătrunde. Nu există ventilare. Caldura și umezeala – un spațiu prielnic pentru înmulțirea microbilor.

Purtați corect cizmele de cauciuc:

* Medicii nu vă recomandă să purtați încălțăminte de cauciuc mai mult de 3 ore pe zi. 

* După ce ați ajuns la locul de destinație, schimbați imediat încălțămintea.

* Cizmele trebuie să fie aerisite, și de dorit să mai fie dezinfectate înauntru. 

* Dacă folosiți încălzitoare pentru picioare, nu uitați să le spălați și să le uscați în mod regulat.

comments powered by Disqus