Autentificare:

Cauzele apariţiei şi tratamentul acneei de pe spate

Nu este deloc plăcut să vorbim sau să observăm acest lucru. În caz că vă confruntaţi cu o astfel de problemă, ea trebuie să fie rezolvată.

Cauzele acneei de pe spate:

Şampoane, săpunuri şi geluri de duș. Multe săpunuri și șampoane conțin ingrediente care astupă porii. Renunţaţi la compuşii aromatici, folosiţi-i pe cei pentru pielea sensibilă.

Produse pentru îngrijirea părului. Reduceţi secvenţa utilizării gelului / cearei / pulverizatoarelor la minim. Înainte de culcare, nu uitaţi să clătiţi bine părul.

Igiena. În fiecare zi luaţi un duș, îmbrăcaţi haine curate, utilizaţi întotdeauna un prosop curat şi uscat. Același lucru se referă şi la cearşaful de pat.

Exerciții fizice. Un costum sportiv strâns pe corp doar va agrava situaţia cu acneea de pe spate. Purtați maiou de bumbac curat și nu uitați să luați imediat un duș după antrenament.

Factori interni. Dacă aţi exclus toţi factorii externi, dar problema mai persistă, înseamnă că acneea este cauzată de hormoni sau de celulele moarte care inhibă porii.

Tratamentul acneei de pe spate:

Acizii alfa-hidroxizi vă vor ajuta să scăpaţi de stratul superior al pielii (asemenea peeling-ului). Nu frecaţi cu bureta pe spate, pentru că aceasta va contribui la răspândirea bacteriilor. 

Acizii beta-hidroxi curăţă porii din interior și reprezintă cea mai efectivă metodă de tratament contra acneei de orice fel. Aplicaţi-i după un duş, pe pielea uscată, acoperind ușor zonele dorite.(Salicylic acid, Kojic acid)

comments powered by Disqus