Autentificare:

Bucătărie grecescă: musaca

Veţi avea nevoie de:

  • Ulei de măsline 5 linguri
  • Ceapă 1 buc.
  • Usturoi 3 căţei
  • Semințe de chimen 1 linguriță
  • Piure de tomate 1 lingură
  • Carne de oaie tocată 500 g
  • Vin roşu sec 200 ml
  • Scorțișoară 1 buc.
  • Roşii în suc propriu 400g
  • Zahăr
  • Oregano uscat 1 linguriță
  • Vânătă 3 buc.
  • Unt 75 g
  • Faină de grâu 75 g
  • Lapte 600 ml
  • Galbenuş de ou 1 buc.
  • Parmezan ras 75 g
  • Praf de nucșoară

 

Instrucţiune:

1. Încălziţi cuptorul până la 200 de grade.

2. Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugaţi ceapa tocată mărunt şi prăjiţi-o 5 minute până se înmoaie. Se adaugă usturoiul tocat și chimen, și se gătesc  timp de 1 minut. Faceţi focul mai mare,  adaugând carnea tocată, sare, piper și prajiţi încă 5 minute, până se va rumeni. Eliminaţi excesul de grăsime.

3. Se adaugă vinul şi scorţişoara. După aproximativ 2-3 minute, adaugaţi roşiile, piure de tomate, 100 ml de apă, zahăr și oregano. Se aduce la fierbere, după care se lasă la foc mic timp de 45 de minute, până se îngroaşă. Se condimentează cu sare.

4. Între timp, preîncălziți grill-ul. Vinetele se taie  fâşii subţiri și se ung cu ulei. Se condimentează cu sare și se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. Puneţi-le pe un prosop de hârtie.

5. Se topește untul într-o cratiță mică. Adaugaţi făina şi amestecaţi bine. Scoateţi cratiţa de pe foc şi amestecând, turnaţi laptele. Fierbeţi această consistenţă până se îngroaşă. Stingeţi aragazul. Adăugaţi gălbenușul de ou și jumătate din caşcaval. Se condimentează cu sare după gust.

6. Ungeţi tava de cuptor cu ulei, şi aşezaţi un strat de vinete, apoi un strat de carne și turnaţi sos. Repetaţi straturile. Ungeți sosul rămas în partea de sus şi presuraţi cu parmezan şi nucşoară. 

7. Coaceți timp de 25-30 de minute, până se rumeneşte. Serviţi cu salată verde.

comments powered by Disqus