Autentificare:

Bruschetta «Foarte Italiană»

Ingrediente:

70-100 g de ciabatta

1 roșie medie (sau 8 roșii cherry)

1/3 ceapa roșie

2 catei de usturoi

busuioc proaspăt și cimbru

piper negru macinat

ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Taieți fin ceapa, roșii si busuioc.

2. Din tomatul mijlociu eliminați semințe, coaja poate fi lăsată.

Dacă roșie este foarte suculentă - stoarceți ușor pulpa.

3. Amesticați totul cu o  lingură de ulei de masline si piper.

4. Încalziți ulei din masline într-un tigai.

5. Prajiți doi catei intregi de usturoi până la culoarea aurie și scoateți - avem nevoie doar de usturoi cu aromă de ulei.

6. Taieți ciabatta pe bucăți mari și prajiți pe fiecare în unt cu usturoi pe ambele părți  până la crusta aurie, uleiul trebuie să absorbe uniform în fiecare bucată.

7. ÎIncalziți cuptorul pîna la 180 °de grade. 

8. Răspindiți mixul din legume pe pâine, decorați cu cimbru proaspăt. Trimiteți în cuptor  timp de 10 minute. 

comments powered by Disqus