Autentificare:

“Biscotti” cu nuci şi ciocolată

Ingrediente:

* 180 g de nuci;

* 100 gde ciocolată neagră;

* 1 lingurita de  scorțișoară măcinată;

* Unt 110 g;

* Ou 3 buc;

* 160 g de zahăr;

* 350 g de făină;

* o lingurita cu praf de copt.

Mod de preparare:

Timpul pregătirii - 60  minute.

1. Încălziţi cuptorul până la 180˚C. Într-un roboti de bucătărie, amestecaţi făină, praful de copt, unt, ouă, zahăr şi scorțișoară (asta se poate de făcut  într-un castron mare cu o lingură). Amestecaţi până la omogenizare. Aluatul trebuie să fie lipicios şi destul de solid.

2. Adăugați nuci și picături de ciocolată.

3. Distribuiți aluatul cu o spatula de plastic sau lingura de lemn. Împărțiți aluatul în două părți.

4. Puneți jumătățile de aluat pe o tavă (el poate fi acoperit cu pergament), și cu mâinile ude formaţi două bastoane. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180˚C aproximativ 35 de minute sau până când partea de jos no să aibă culoarea auriu-maro, iar partea de sus să coapte bine.

5. Scoateți din cuptor și lăsaţi să se raceasca 5 minute. Puneți bastoanele în tocător și tăiați-le de-a lungul, aprox.1-1,5 cm lățime. Puneți-le înapoi pe tavă în cuptor și rumeniți-le 5 min. Apoi, întoarceți pe partea cealaltă și a puneţi în cuptor înca pe 5 minute. 

Scoateți, lăsaţi sa se raceasca complet pe tavă. Pastraţi biscotti în containere sigilate.

comments powered by Disqus