Autentificare:

Bine ați venit în Moldova!

Peisaje uluitoare, râuri, care se întind pâna la orizont, natura, neatinsă de civilizaţie. Moldova – ţara, care uimeşte cu frumuseţea sa, care captivează cu culori strălucitoare. Toţi care vin în Moldova se admiră de natura ei bogată. Oraşe şi sate parcă se cufundă în ea.

 

 Foto: O. Caneev

Unii spun că în Moldova nu este nimic de văzut, dar ei nu au dreptate. Turiştii, care au trăit aici mai mult de o săptămînă, vor să rămîne în ţara cu pe un timp îndelungat. Aier curat, oameni deschişi şi prietenoşi, dansuri moldoveneşti, mîncare gustoasă, preţuri mici – lucruri care se atrag lumea.

 

 Foto: O. Caneev

Este imposibil să nu menţionăm despre impresionantele beciuri cu vin moldovenesc de la Cricova. Aceste beciuri sunt cele mai mari in lume! Lungimea lor totală este de 250 de kilometri.  Cricova este un oraş subteran cu străzile și bulevardele cu denumiri de vin. Vinoteca din Cricova deţine peste doua milioane de sticle de vinuri diverse. După exursie oricine poate savura un gust încomparabil nu numai de vinuri din Cricova, dar şi bucatele naţionale moldoveneşti.

 

 Foto: O. Caneev

Dar ce fel de frumoasă architectură este în Moldova.  Picturi murale colorate, fresce vechi, icoane sfinte în monastiri și biserici ne ajută să pătrundem cu inima în Basarabia al secolului 18-19-lea. Cea mai vechea biserica în ţara noastra – este Biserica în Dolhesht în cinstea Sf. Parascheva. Ea reprezintă o adevărată operă arhitecturală. Prima atestare documentară a acestei biserici legendare dateaza din anul 1395. Biserica a suferit o mulțime de schimbări, dar nimic nu se încurcă sa-şi  pierde unicitatea sa şi în timpul nostru. 

 

 Foto: O. Caneev

Dansuri  populare din Moldova sunt un atribut esențial al oricărei sărbători, nunţii şi a cumatrii. Un loc important în cultura moldovenească se ocupă muzica de dans moldovenesc -  vie și dinamică. Turiştii îi admiră foarte mult, deoarece dansuri naţionale Joc și Hora nu lasă pe nimeni indiferent!

 Foto: M. Chumash

Rămâne doar de aflat personal, încît e de neuitată și luminoasa ţara noastră. În Moldova există încă multe mistere nerezolvate, astfel unicitatea sa poate fi verificată doar vizitând de voi înşişi.

 

 Foto: O. Caneev 

 

comments powered by Disqus