Autentificare:

12 tipuri de comportament, care resping oamenii de la tine

Haideţi să fim sinceri cu noi înșine – uneori noi toţi ne comportăm destul de negativ, intoxicindu-ne cu aşa comportament toată viaţa noastra. Nici unul dintre noi nu este asigurat  de schimbările periodice a dispoziţiei - și nu întotdeauna în direcția cea bună, dar, credeţi-mă, acei oameni, care întotdeauna lucrează asupra sa şi tind spre o dezvoltare personala, rar se confruntă cu astfel de situații.

 

foto: JR (artist)

Doisprezece dintre cele mai frecvente tipuri de comportament, care va distruge viaţa dumneavoastră:

1. Invidiaţi alţi oameni.

Viața dumnevoastră - este calea, dar nu un maraton cu rivalii. În viața vostră există doar un singur adevărat rival, și acesta sunteţi voi însăşi. Şi dacă doriţi să aflaţi progresul creşterii dumneavoastră, vă trebuie doar să comparaţi pe sine în prezent cu cel ce aţi fost din trecut.

2. Luaţi lucrurile prea aproape de inima.

Reacția persoanelor la dumneavoastră e trecută prin punctul lor de vedere, răni sufleteşti și experiență. Desigur, noi nu ar trebui să fim un egoist narcisist, ignorând tot ceea ce spun alţii. Dar putem să scapăm de cele mai multe frustrări, dureri și tristețe, dacă nu luăm tot ce auzim aproape de inima.

3. Întotdeauna vă comportaţi ca o victimă.

Unul dintre modelele de comportament cele mai neplăcute – permanent ne plângem, pentru a mări sentimental de victimă. Când noi nu ne mai plângem și nu ne mai vedem doar o victimă neajutorată, începem să întelegem, că suntem mult mai puternici decât ne credeam anterior , dar trebuie să acceptăm asta şi să mergem înainte.

4. Acumulati dureri și pierderi.

Una dintre cele mai grele lecții în viață – e să învăţăm a da drumul. Fie că este vorba de vina, furie, iubire sau pierdere. Schimbările nu intră în viața noastră ușor - vă luptaţi cu sine insuşi, ca  să le acceptaţi, și luptaţi cu sine, ca să lăsaţi unele lucruri, care deja sînteţi deprinşi să le faceţi.

5. Sînteţi obsedaţi de gânduri negative.

În general pesimismul poate fi suferit, dar întotdeauna gândul numai la categorii negative - este cu totul altceva. Aceasta este cu mult mai rău. Vedere negativă în jur se presupune că există doar răul, și toată lumea este împotriva voastră – este o  vedere complet pervertită asupra vieţii . Ea nu în zădar are nevoie de schimbări-schimbările sunt necesare.

6. Nu controlaţi emoţiile.

Dacă sunteți conștienți de faptul că sînteţi prea emoționali și deseori pierdeţi auto-controlul, distrugînd viața tuturor celor  apropiaţi,posibil, că aveţi nevoie de ajutor din exterior, astfel puteți lua emoțiile sub control și să rezolvaţi problema.

7. Sunteţi mereu gata să condamnaţi alte persoane din propriul punct de vedere.

Amintiți-vă, ceea ce vedeţi - deseori este doar faptul care omul a decis să-vă arăte, şi de multe ori este ceea, ce el trebuie să arăte din cauza tensiunilor interne și durerea sa proprie. Din păcate, în multe cazuri, atunci când cineva vă rănește, de obicei se întâmplă la cei, care au fost răniţi de altcineva . Şi dacă nu puteţi sau nu doriţi să ajutaţi - mai bine să vă daţi la o parte.

8. Sînteţi crud (sau aveţi lipsa de empatie și compasiune).

Cruzime, înșelăciune și rău facut voluntar la oameni -e un comportament toxic care dăunează nu numai pe cei care sunt în jurul, dar, de asemenea şi pe voi. Dacă vă prinde-ţi pe faptul, că vă călcați în picioare, în noroi doar pentru ca aţi vrut asta, opriţi-vă. Uitaţi-vă în sufletul vostru, încercați să găsiți în sine înțelegerea – altora le este la fel de dureros.

9. Voi înșelaţi pe alții și vă comportaţi immoral, doar pentru că puteţi.

Minciună - este o alegere voluntară, nu este greşeală, și nimic nu-l  poate justifica! Dacă vaţi decis să înșelaţi pe cineva, şi va reusit - nu încercaţi să vă indreptatiţi pe sine prin a spune că acest om este un nebun și merită să fie minciunit. Înțelegeți, că aces om a avut încredere în voi mult mai mult decât aţi meritat. Nu va injosiţi pâna la asta.

10. Vă ascundeţi personalitatea adevărată sub masca.

Cum oamenii trebuie să înţăleagă, cine sînteţi cu adevărat, dacă vă ascundeţi chiar de voi însăşi? Și dacă vă simțiţi, ca un pește, care a sărit din apă – găsiţi un râu nou. Dar niciodată nu încercaţi să vă schimbaţi personalitatea. Dimpotrivă - fiţi voi însăşi. Nu vă negaţi, mai bine încercaţi să vă îmbunătățiţi!

11. Mereu aveţi nevoie de aprobare cuiva.

Cu oameni care fac toate faptele lor, în scopul de a obține aprobarea cuiva., nui simplu să fii alături. Ei au fost absorbiţi pe deplin de necesitatea de a dovedi lumii că ei sunt în valoare de ceva, și ei încearcă permanent să-i atragă pe cei din jur. Fiţi conștienţi- dacă vă gîndiţi numai la ceea cum o să reacţioneze cei din jur, voi vă stagnaţi şi pe sine şi pe ei.

12. Sînteţi bolnav  de perfectionism. 

Da, oamenii au tendință de a căuta idealuri de neatins ipotetice. Tot ceea ce facem este pentru a căuta un domiciliu perfect, muncă, un prieten sau iubit. Singură problemă aici este că perfecțiunea neschimbătoare nu există. Așa că învățaţi să înțelegeţi când se merită să fi trimis perfecționismul în draci.

via: Psychology-General

comments powered by Disqus